Middag & Festvåning

En kväll som stannar kvar

Norrlands nations vackra hus vid Fyrisån invigdes den 11 oktober 1889. Festen som avhölls på invigningskvällen kostade, med två viner, tre kronor per kuvert, men var inte överdådig. Norrlänningarna hade velat låta “enkelheten i sina vanor kontrastera mot soliditeten i sina gemak”.

Idag kostar en festmåltid på Norrlands nation lite mer men viljan att undvika onödigt överdåd finns kvar. Istället fokuserar våra kockar på att servera god mat med kvalitet i både råvaror och tillverkning. Tillsammans med den personliga servicen är vårt mål att få vara med och skapa fina minnen ihop med er.

Här bredvid kan du enkelt göra en bokningsförfrågan. Vi återkommer till er och ser till att ni får ett förslag som passar era önskemål.


Gamla salen
100-280 sittplatser, takhöjd 7,5 meter, rumsyta 231,6 m2
Nationens mäktigaste rum med svårslagen takhöjd och egen terrass. Salen nås via den vackra foajén och erbjuder en förvånande flexibilitet trots sin storlek.Nya festsalen
100-180 sittplatser, takhöjd 6 meter, rumsyta 170 m2
Ett rum med svårslagen inbyggd teknik och scen . Salen nås via den vackra foajén och erbjuder en förvånande flexibilitet trots sin storlek.